HTML

Utolsó kommentek

Friss topikok

Lusta vagy locsolni? Akkor ez pont neked való!

2007.12.11. 18:44 Exotics

Sok embernél gondot jelent szobanövényeinek ápolása. Leginkább a rendszeres öntözés, amit sikerül egyszer-egyszer elfelejteni. De vannak növények, amelyeket már ez is alaposan megvisel. Rosszabb esetben teljesen elfelejtik szerencsétlen kórót megitatni, ami pedig a végzetét jelenti.

Jó hírem van hanyagok és lusták számára! Van számotokra is ideális szobanövény! Mégpedik a tillandsiák, melyek a broméliafélék egyik alcsaládja.




Több mint 400 fajjal ez a broméliák legnagyobb nemzetsége. Bizonyos fajokat még elöltetni sem szükséges, mivel gyökereiket nem a tápanyag felvételére, hanem kapaszkodásra használják. Ha egy ilyen van tulajdonodban, nyugodtan kösd fel egy fára, rakd egy sziklára. Sőt, nyáron akaszd ki a kertben egy fára kicsit napozni. Mindegyik fényigényes, de a direkt napfényt nem bírják. Ellenben szeretik a szellős helyet és a szűrt fényt.

És a pláne, ha nem locsolod meg 2 hétig, akkor is képes eléldegélni, mert a szükséges vízmennyeséget a levegő páratartalmából fel tudja venni.

Legtöbbjük virága igen különleges és dekoratív. Kimondottan különleges és szép szobanövények.

Fenti tulajdonságaik miatt ajánlom minden lusta háziasszonynak és egyedülálló férfinak :)

2 komment

Címkék: virág növény tillandsia bromélia

A bejegyzés trackback címe:

https://exotics.blog.hu/api/trackback/id/tr94260683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Axton 2007.12.11. 18:48:11

Na ez kell nekem:P

mullerpeti 2007.12.14. 13:23:52

Eddíg még nm volt olyan növény, amelyiket ne tudtam volna kinyírni. Majd letesztelem ezt is.
süti beállítások módosítása